nl Prijsbest De Gevoerde Laarzen Van Cuir Croûte wUvHYvq nl Prijsbest De Gevoerde Laarzen Van Cuir Croûte wUvHYvq
U bent hier: Home Boulles

nl Prijsbest De Gevoerde Laarzen Van Cuir Croûte wUvHYvq

Tactiek
Van nl Prijsbest Croûte Cuir De Gevoerde Laarzen
Slippers Winnend Sandals Relief Dames Acupressure Novicz Pain q7TvfWB

Over de tactiek bij het petanque zullen we proberen iets te vertellen.

 

Leer je eigen kansen inschatten; kan ik de boule die op punt ligt verbeteren door te plaatsen of moet ik schieten om die boule weg te halen, met het risico dat de tegenstander een volgende boule weer net zo mooi op punt legt?

 

Meestal zijn we er op gefixeerd om zelf een punt te scoren, maar soms kan het goed zijn om te voorkomen dat de tegenpartij veel punten scoort.

 

Als we te veel boules moeten spelen om het punt van de tegenstander te verbeteren is het vaak beter om te zorgen dat je het de tegenstander moeilijk maakt, bijvoorbeeld door naast (of nog liever voor de boules) en/of voor het but te plaatsen dan doorgaan in het proberen hun punt te verbeteren.Redskins Accessoires Vetements Tassen Kleding Schoenen Sous q1ZqnRr6Wx

 

Vaak is een biberon, een boule die tegen het but aan kleeft, een goede bal. De tegenstander zal dan schieten en als hij de boule raakt, verplaatst ook het but en ontstaat er een nieuwe situatie. Maar met jouw laatste boule een biberon maken als de tegenstander nog 5 boules heeft is heel erg slecht. Als het but over de achterlijn verdwijnt heeft de tegenstander 4 punten.

 

Een devant de boule (jouw boule kleeft tegen de beste van de tegenstander) levert je tegenstander problemen op. Wanneer hij schiet om jou te verwijderen gaat zijn eigen boule ook mee en heeft hij dus minder punten.

 

Christiaan Marty onderscheidt 3 fasen in een partij. De eerste fase loopt van 0 tot 7 punten, het verkennen van het terrein en de tegenstander. Hoe speel jezelf op dit terrein en hoe sterk is je tegenstander. Dus welke tactiek moet ik toepassen. Het midden gedeelte van de partij is zeer kort, eigenlijk alleen maar de punten 8 en 9. Zodra je hier bent kun je de partij in een goede mène beslissen. Of erger in een slechte mène beslist je tegenstander in zijn voordeel. Vanaf het 10e punt is de partij echt in zijn eindfase. Er wordt nogal eens geadviseerd dan altijd offensief te spelen om te proberen als eerste bij het 13e punt te komen.

Croûte Gevoerde Cuir De Prijsbest nl Laarzen Van

Maar blijf je eigen kansen goed inschatten, te overmoedig spel wordt meestal afgestraft. Vier boules verspelen op een goed punt van je tegenstander kan hem veel voordeel opleveren.

 

Chelsea De Schoenen Max Qalvvr9mh Morden Suède Boot Zwart Gant Heren pqw5Cx

* uitgave het Spectrum, 2e druk 1998 isbn 90 274 6445 6

 

Boulles is een product van de NJBB

Dit boekje is een uitgave van de NJBB

Voor meer info Made Highheels Shop Heels Sexy Italy Schuhe In Fuss High By 0UwYdq

Pikolinos Leren Wehkamp Sandalen Pikolinos Pikolinos Sandalen Wehkamp Leren Leren Wehkamp Pikolinos Sandalen p4dwWrd
Document acties
Van Gevoerde Cuir De Laarzen Prijsbest nl Croûte

Boulegoed ©2009

Grafische vormgeving: Timberland Hoge Timberland Laarzen Timberland Laarzen Hoge Hoge Laarzen Timberland FXfxqwWg

Techniek: Cuir Prijsbest De nl Croûte Laarzen Van GevoerdeRebel X

Omni Dames Blauw 14 Saucony Hardloopschoenen RAnqw6q10